Partituren voor
klassieke gitaar RSS

Novelette n°1
Novelette n°2


Novelette n°3

Soleares
Lunedi
Saturdy
Sunday
Venusdi
Prelude n°1, à Eric
Prelude n°2, à Arteusian
Berceuse, à fEZ
Tango, à Milonga
Valse des fleurs, à Renoir
Impromptu n°1, à Prélude
Viviane, n°2 de la suite "Bretagne"


Biografie

(Français) (English) (Español) (Português) (Italiano) (Dutch) (Deutsch)

Jean-François Delcamp verdeelt zijn tijd tussen het geven van gitaarlessen, beheren van internet forums, publiceren van gratis bladmuziek voor klassiek gitaar, componeren en incidentele concerten. Jean-François Delcamp is momenteel Professor aan het Conservatorium voor Muziek, Dans en Toneel te Brest.

 

Geschiedenis:
Uitvoerend musicus, componist and redacteur Jean-François Delcamp, geboren op 16 october 1956 te Nice, begon zijn gitaarstudie op negenjarige leeftijd. Enkele jaren later werd hij leerling van gitaarmeester Berthie Compostel, daarna bij Alberto Ponce en Alexandre Lagoya.

Na het winnen van verscheidene internationale gitaar competities (Milan 1981, Paris UFAM 1981), behaalde Jean-François Delcamp zijn lerarendiploma in het lesgeven in gitaar, uitgegeven door het Franse Ministerie van Cultuur.

In 1981 startte hij de gitaarafdeling aan het Conservatorium voor Muziek, Dans en Toneel te Brest. Van 1982 tot 1984 was hij gastheer en producent van dagelijkse uitzendingen bij Radio Brest Atlantique, gewijd aan klassieke muziek. Van 1990 tot 1993 speelde bas, gitaar en luit in de progressieve rockband Halloween.

Samen met musici met uiteenlopende muzikale achtergronden (jazz, klassiek, traditionele muziek), richtte hij in 1993 de stichting ADEMA met als doel het bevorderen van eigentijdse muziek. Van 1993 tot 1997 nam hij zowel deel aan concerten van geimproviseerde muziek als composities van groepsmuziek.

In 1996, met ondersteuning van de Bretonse Regionale Directoraat voor Cultuur, creërde hij "Visions", een serie composities voor twee gitaren en slagwerk, in de Quartz (nationaal kunst centrum) te Brest, met medewerking van jazz musicus Jean Luc Roumier en percussionist Philip Di Faostino.

In 1997, was hij, samen met enthousiaste vrienden, de grondlegger van muziekmarkt "Musiques à l'Ouest" (Muziek in het Westen) dat hij drie keer organiseerde in de Quartz in Brest, die elk honderden professionals en duizenden amateurs bij elkaar bracht.

In 2001 lanceerde Jean-François Delcamp "Delcamp.net", een internet site waarvan de forums een dagelijks ontmoetingsplek vormen voor klassiek gitaristen uit de hele wereld. De Delcamp forums respecteren copyrights, zijn gratis en zonder reclame. Zij bieden aan zowel amateur als professionele gitaristen een discussie platform met als doel wederzijdse hulp, dat wil zeggen: vrije uitwisseling en het delen van bronnen en diensten van algemeen belang.

Discografie

- Un regard sur la guitare (A look at the guitar) (K7) gepubliceerd door Lynx Optique in 1990.
- Taxi de nuit 1 (Night Taxi 1) (CD) gepubliceerd door Centre de Création Musicale de Brest in 1991
- Les instruments de musique (Musical instruments) (CD) gepubliceerd door Les Éditions Buissonnières 1993
- Visions (CD) gepubliceerd door Lynx Optique in 1993.
- Merlin (CD) gepubliceerd door Musea in 1994
- Quatuor Opus 29 (CD) opgenomen in 1998

DELCAMP.NET